Home » 
 

De inrichting van jouw kantoor/werkplek is oersaai en weinig efficiënt

16-03-2018
Ah! Fijn dat je mijn nieuwe blog voor Sepawand leest. Blijkbaar voel je je aangesproken... Waarschijnlijk komt dit omdat ik gelijk heb of omdat je net zoals ik geinteresseerd bent in slimme interieur tips. In deze blog lees en zie je hoe waardevol een “Scrumwand” op je kantoor is en hoe deze ook nog eens het complete interieur op kan leuken.

MULTIFUNCTIONELE BLIKVANGER

Of het nu bij je op kantoor, je werkplek thuis of bijvoorbeeld op school is. Deze multifunctionele blikvanger MOET je hebben! Je vraagt je af waarom?

Omdat de Scrumwand je:

  • helpt met organiseren/plannen/onthouden/bijhouden van taken/opschrijven van notities/scrummen en nog veel meer;
  • muren versiert en een ophangsysteem biedt op maar liefst 3 verschillende manieren;
  • interieur opfrist;
  • vrienden jaloers maakt (...,,die wil ik ook!!”);
  • concurrenten achter zich laat met ouderwetse whitepapers en notitieboekjes;
  • creativiteit en wendbaarheid bevordert;
  • kantoor/bureau/werkplek netjes houdt.


Nog niet overtuigd? Lees verder en bekijk de voorbeelden!

Succesformule voor ieder bedrijf

De Scrumwand biedt een oplossing voor kantoorruimtes en bevordert samenwerking. De wand zorgt niet alleen voor geluidsdemping, maar ook voor een opgeruimd kantoor. De Scrumwand kan perfect gebruikt  worden voor het maken van notities bij werkoverleggen, tijdens vergaderingen of brainstormsessies. Zoals de naam het al zegt, is de wand uitermate geschikt voor toepassing van Scrum.

SCRUM BY PRIOM

Voor de lezer die nog nooit van Scrum gehoord heeft (dat wordt tijd ;)), een korte uitleg:

Scrum is een framework dat kan worden ingezet om in teamverband op een effectieve, flexibele manier producten/diensten te ontwikkelen die voldoen aan de (veranderende) wens van de klant. Scrum maakt je wendbaar als bedrijf/team/persoon en dat is zeker handig (misschien wel noodzakelijk!) in deze snel veranderende wereld.

Doordat je met Scrum in korte “sprints” snel werkende producten oplevert, wordt snel duidelijk of je op de goede weg bent. Resultaten zijn snel zichtbaar en er is ruimte om te testen. Scrum zorgt voor korte lijnen, snelle communicatie en effectief teamwerk. Daarnaast vergroot het de betrokkenheid van alle teamleden en bevordert het de concentratie op een overzichtelijk deel van een project.

Wil je kennis maken met of je verder verdiepen in Scrum? Priom is een organisatie die bedrijven helpt om wendbaar te worden middels toepassing van dit succesvolle framework. Zo haal jij het meeste uit je Scrumwand!

 

Toepassing EN GEBRUIK

Zoals je in bovenstaande voorbeelden ziet kun je de wand bij jou op kantoor op verschillende manieren van allerlei informatie voorzien. En het staat nog leuk ook! Informatie delen over een project op de afdeling was nog nooit zo gemakkelijk. De wand kan je in 1 oogopslag een overzichtelijke weergave van taken  geven. Dat maakt de wand ook zo geschikt voor Scrum. 3 vakken bieden je de ruimte om aan te geven wat er nog moet gebeuren, waar je op dit moment gezamenlijk aan werkt (proces) en wat af is. Handig! Hierdoor werk je flexibel en  transparant. Problemen/uitdagingen worden gemakkelijk bespreekbaar,  omdat je snel inzicht krijgt. Zo kun je aangeven waar je hulp bij nodig hebt of welke hulp je kunt bieden en deel je andere belangen met de rest van het team.

Niet alle informatie op de Scrumwand hoeft werkgerelateerd te zijn. Doe ermee wilt je wilt! Je kunt de wand ook gebruiken om andere zaken te delen. Denk bijvoorbeeld aan een geboortekaartje, uitnodiging of nieuwsartikel). Zo hoeven dergelijke zaken ook niet meer door het hele kantoor rond te slingeren ;) 

vergaderen KAN dus OOK EFFECTIEF ZIJN...

Vergaderen doe je vanaf nu proactief en staand met je kopje koffie in de hand bij de Scrumwand en niet meer gapend en urenlang aan de ronde tafel. Lekker proactief dus.

Tip: begin iedere ochtend met een kort teamoverleg (daily scrum) bij de wand. Dit hoeft maar max. 15 minuten te duren. Verhelderend en motiverend!

Kurk aan de wand is hot

Deze trend is je vast niet ontgaan. Een kurkwand op kantoor of zelfs in huis staat leuk en is superhandig, omdat het tegelijkertijd een ophangsysteem biedt. Niet alleen perfect voor je werkplek, maar ook ideaal voor in de vergaderruimte, kantine/ontmoetingsruimte of in de lounge bij jou op kantoor. Doe inspiratie op, maak eenvoudig collages/lijstjes, Scrum erop los, schrijf taken op en vink ze af...

De Scrumwand van Sepawand is niet alleen praktisch, maar ook stylish verantwoord. Zoals je hieronder ziet zou je ‘m zelfs in de woonkamer kunnen plaatsen! Show je kunst, illustraties, levensmotto, recepten, tekeningen van de kids of foto’s op een originele manier in je interieur. Ieder creatief bureau zou er 1 moeten hebben als middel om te brainstormen. 

Is jouw werkplek al geschikt voor toepassing van Scrum?

 

Op school of in de kroeg

Naast digitale middelen, kan de Scrumwand ook zeer efficiënt ingezet worden op scholen en universiteiten. De wand kan op de gang, in de kantine en/of in lokalen geplaatst worden, zodat men hier alle informatie op kwijt kan.

En wat dacht je van toepassing in de horeca? De Scumwand (wellicht in een aangepaste uitvoering) biedt plek voor complete menu’s! Deze “kaart” is bovendien gemakkelijk aan te passen door het personeel, wat scheelt in de kosten. Zie jij het al voor je? Ik wel!

,,Hopelijk heb ik je geïnspireerd.”

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden, maar hopelijk heb ik je met mijn voorbeelden geïnspireerd. Onbetaalbaar zo’n op maat gemaakte wand zou je denken, maar dat valt reuze mee. Neem vrijblijvend contact  op met Sepawand en vraag naar de mogelijkheden. Sepawand maakt deze stoere wanden  geheel op maat en naar wens.